Carti

Re: Carti

Mesajde tinergetic » Martie 28th, 2010, 4:30 pm

Toate familiile sunt psihotice - Douglas Coupland

la baza canadian, dar a studiat mai mult prin Europa si...prin toata lumea. multe diplome, multe specializari, atractie catre arta. scrie si face sculptura. si, se pare ca scrie bine, din moment ce a fost comparat cu Salinger.

o carte cu umor cam negru, o fictiune prea fictiune, in care sunt spuse multe adevaruri socante

"..una e sa dregi cancerul, alta e sa dregi societatea. Daca am vindeca o boala colosala cum e cancerul, am rade efectiv din temelii industria asigurarilor si, implicit, sistemul bancar. Caci in fiecare an in care speranta de viata creste, generam o criza financiara de proportii. Cam asta a fost esenta seculului douazeci - sa absorbim, an de an, speranta noastra de viata crescuta...

...daca faci vant unui singur angajat, schilodesti o intreaga economie. ..cea mai rapida metoda de a schilodi o economie e sa manipulezi sindicatele-cheie astfel incat sa faca greva. Invariabil, clasa mijlocie va fi data peste cap si, inainte sa te dezmeticesti, bum, te trezesti ca un tiran trage sforile. Facem orice pentru ca salata sa nu ajunga in supermarketuri...

...daca americanii ar mai lua in greutate fie si numai cateva grame, sistemul mediacl ar fi supraincarcat, iar economia ar suferi. Daca aceaisi americani ar slbi fie doar si cateva grame, economia ar intra in cadere libera."
Ultima oară modificat de tinergetic pe Iulie 9th, 2010, 4:39 pm, modificat 1 dată în total.
tinergetic

Locaţie: Perea, Thessaloniki

Mesajde tinergetic » Aprilie 8th, 2010, 2:28 pm

Cele o suta de simturi secrete - Amy Tan

faina tare cartea. o paralela intre China si State, o poveste plina de talc, despre o poveste din alta viata, din alta lume. lumile se intrepatrund, la fel si gandurile, oamenii. frumos scrisa.
Ultima oară modificat de tinergetic pe Iulie 9th, 2010, 4:39 pm, modificat 1 dată în total.
tinergetic

Mesajde David » Aprilie 15th, 2010, 2:26 pm

Sisteme de familie (John Bradshaw)

Despre familie, ca o unitate. Cartea explica metodele de functionare a unei familii. Structura dar si nevoile. Disfunctionarile familiale.
In cazul in care in familie exista o persona cu o x problema, se pune in vedere faptul ca problema nu este numai a persoanei respective, ci incepe din familie.
David
Site Admin

Locaţie: Atena

Mesajde tinergetic » Aprilie 16th, 2010, 1:13 am

David scrie:Sisteme de familie (John Bradshaw)

Despre familie, ca o unitate. Cartea explica metodele de functionare a unei familii. Structura dar si nevoile. Disfunctionarile familiale.
In cazul in care in familie exista o persona cu o x problema, se pune in vedere faptul ca problema nu este numai a persoanei respective, ci incepe din familie.

de aici si ideea ca, in unele familii, copilul reprezinta (din mare nefericire!) simptomul (familei). asta ar insemna ca un copil, "absoarbe" problemele familiei, ale parintilor, si le "da" in afara sub forma de comportamente inadecvate, tulburari de tot felul...etc.
tinergetic

Mesajde David » Aprilie 16th, 2010, 10:21 pm

Exact. Aceasta carte m-a facut sa inteleg cat de disfunctionala era familia mea din Romania. :(
Evident nu pot sa dau vina pe nimeni, este vorba de necunoastere la mijloc, in anii 70 ai mei habar n-aveau ce inseamna "sisteme de familie"
David
Site Admin

Mesajde tinergetic » Aprilie 17th, 2010, 12:42 am

David scrie:Exact. Aceasta carte m-a facut sa inteleg cat de disfunctionala era familia mea din Romania. :(
Evident nu pot sa dau vina pe nimeni, este vorba de necunoastere la mijloc, in anii 70 ai mei habar n-aveau ce inseamna "sisteme de familie"

stai tu linistit ca nici acum multi nu stiu. si, in orice familie, oricat de "perfecta" ar fi ea, tot mai sunt si probleme sau ceva care nu merge intotdeauna bine. si asta doar pt ca vorbim de mai mult de o persoana.
tinergetic

Mesajde tinergetic » Aprilie 17th, 2010, 12:44 am

Antologia Garanta - Cei mai buni tineri romancieri britanici, scoasa de Curtea Veche

o carte sub forma de colectie de scriitori britanici tineri (mai toti nascuti in jur de 1967), destul de premiati si tradusi, dar mai putin cunoscuti de noi. pretul l-as considera un chilipir in comparatie cu valoarea cartii, care e f frumos si ingrijit prezentata.
tinergetic

Mesajde tinergetic » Aprilie 30th, 2010, 12:31 pm

Staring at the Sun. Overcoming the Terror of Death - Irvin D. Yalom

Ultima carte a lui Yalom, scrisa acum, in prag de 75 de ani, cand inca lucreaza ca psihoterapeut. Printre clientii lui, individual sau de grup, multi cu boli terminale sau care isi asteapta clar sfarsitul. Descrie modalitatea pe care a cautat-o in el si la ceilalti, de a gasi o alinare mortii inexorabile a individului si a lui insasi.

Interesanta abordare, tot existentialista, care merge direct la bunul simt, la realitate si lucruri de care te poti agata pentru a privi viata si moartea in fata. A le accepta cu intelepciune si demnitate
tinergetic

Mesajde eleni » Mai 2nd, 2010, 5:12 pm

Cecelia Ahern, deocamdata Suflete pereche desi zau ca nu simt nevoia de asa ceva, zilele astea.
Urmeaza Multumesc pentru amintiri si PS Te iubesc. (sunt masochista, zau asa)
I have two X chromosomes and I'm not afraid to use them!
eleni

Locaţie: Undeva...in lume

Mesajde tinergetic » Mai 22nd, 2010, 2:29 pm

Dificultatea de a trai. Povestiri psihanalitice despre copii - Francoise Dolto. Voi adultii va plangeti ca e grea viata?!? Luati si cititi cartea asta, sa vedeti cat de greu le este copiilor sa inteleaga viata, sa se racordeze la ea. E si un fel de aducere aminte, buna mai ales pt (proaspetii) parinti; un exercitiu care ii poate ajuta si sprijini sa isi inteleaga mai bine micutii, ce e in mintea si sufletelele lor.
Ultima oară modificat de tinergetic pe Iulie 9th, 2010, 4:41 pm, modificat 1 dată în total.
tinergetic

Mesajde Ana T » Mai 23rd, 2010, 11:51 pm

Va doresc lectura placuta si sper sa gasiti ce cautati.

Carti pe internet

• www.literature.org - Aici puteti citi o multime de cãrti din literatura universalã, în limba englezã.
• www.gutenberg.org - Pe acest site aveti ocazia sã alegeti, din sute de optiuni, cãrtile în limba englezã care vã intereseazã.
• www.free-ebooks.net - Aveti de ales dintr-o multitudine de oferte, în englezã, împãrtite pe categorii.
• www.bibliomania.com - Accesând sectiunea "Read", puteti citi sute de cãrti în englezã, împãrtite în mai multe categorii.
• www.books.google.com - Cel mai cunoscut motor de cãutare pe internetare si o sectiune cu opere în limba englezã, din diverse categorii,de la grãdinãrit si retete de bucãtãrie pânã la literaturã.

Pagini în limba românã
• www.romaniaeuropa.com - Puteti citi în sectiunea “Cãrti online” opere si lucrãri din domenii diverse.
• www.carti.x6.ro - Pe acest site aveti de ales din peste 10.000 de cãrti.
• www.e-scoala.ro/biblioteca/index.html - Aici gãsiti câteva dintre cãrtile necesare elevilor.
• www.editura.liternet.ro - Puteti citi opere ale unor autori români, atât prozã, cât si poezie.
• www.biblioteca-online.ro - Gãsiti câteva lucrãri ale unor scriitori români.
• www.polirom.ro - În sectiunea “Bibliotecã online” de pe acest site puteti descãrca zeci de cãrti.
• www.bmb-on-line.ro - La aceastã paginã puteti lectura operele câtorva autori clasici români.
• www.e-librarie.ro - Pe acest site puteti gãsi cãrti scrise în românã si în englezã din multe domenii.
• www.biblior.net - Bibliotecã virtualã cu opere românesti.
• ro.wikisource.org - Gãsiti documente istorice, poezii si cãrti românesti.
• www.cartiaz.ro - Pe aceastã paginã de internet aveti ocazia sã cititi cãrti din domenii diferite.
• www.scribd.com - Pentru a citi cãrti în românã, accesati sectiunea “Explore” (în partea de sus a ecranului) si apoi tineti cursorul mouse-ului pe “English” (în centrul ecranului) si alegeti “român”.

Carti in format audio
• www.cartiaudio.eu - Puteti asculta câteva opere strãine celebre si le puteti descãrca în calculator.
• www.audiocarti.eu - Si pe acest site aveti ocazia sã ascultati opere românesti si strãine.

Aminteşte-ţi să le zâmbeşti celor pe care-i iubeşti.
Ana T

Mesajde tinergetic » Iulie 9th, 2010, 4:36 pm

din lectura de vacanta:

Caile Inimii - Benoite Groult
o carte tare faina care, desi aparuta in colectia eroscop a editurii Trei, nu are nimic bleah, chiar din contra, este vb despre un alt fel de dragoste care da, uite ca poate exista. s-ar putea sa nu fie doar fictiune.

Prima zi - Marc Levi
stiu ca suna corny sa citesti Levi, chiar si pe plaja...dar daca o mica parte din actiunea cartii se petrece in Creta, unde sunt si eu acum, poate se trece cu vederea

Zero Limite - Joe Vitale
mie tipul mi se pare un sarlatan, insa vine cu niste idei preluate care ar putea fi folosite.

De ce mint copiii? - Paul Ekman
as recomanda-o parintilor, insa e o carte cam tehnica si, cine nu e familiarizat cu cercetarea preia putin mai greu informatiile furnizate de autor, sotia si baiatul acestora. adica nu e genul acela de carte, psihologia pentru toti, in care sunt expuse cazuri sau se dau exemple si se discuta pe seama lor, se trag concluzii si se dau indrumari sau sfaturi. cand o sa am putin timp la dispozite, o sa extrag din ea ce e mai accesibil si pun pe forum.

The Carrie Diaries - Candace Bushnell - mi se pare chiar mai faina si mai interesanta decat celalalte, aparute dupa asta. Cred ca ar fi o lectura utila adolescentilor.
Ultima oară modificat de tinergetic pe August 31st, 2010, 1:38 am, modificat 1 dată în total.
tinergetic

Mesajde tinergetic » August 31st, 2010, 1:36 am

Multe vieti, multi maestri, de Dr. Brian L. WEISS

Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine, de Lise BOURBEAU

In compania curtezanei, de Sarah DUNANT

Răul , de Jan GUILLOU (asta s-ar mai putea numi si Barbati care urasc barbatii...ca sa parafrazez primul roman al trilogiei lui Steig Larsson).
tinergetic

Mesajde eleni » Septembrie 4th, 2010, 10:01 pm

Therese Desqueyroux - de Francois Mauriac (m-a intristat, mi-am dat iar seama ce mare diferenta intre visele noastre din copilarie/adolescenta si realitatea maturitatii)
Jenny - de Erskine Caldwell (interesanta)
I have two X chromosomes and I'm not afraid to use them!
eleni

Locaţie: Undeva...in lume

Anterior

Înapoi la Cultura - Arte - Educatie